Recepty

Recepty > polévky > polévka z játrové paštiky

Polévka z játrové paštiky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vývaru z masa nebo masoxu, 200 g játrové paštiky, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 1/16 litru smetany, 1 vaječný žloutek, špetka soli a pepře

Recept na přípravu:

Játrovou paštiku prolisujeme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem a 20 minut povaříme. Takto připravenou horkou základní polévku přiléváme postupně k prolisované paštice a stále mícháme tak, aby se vytvořila kašovitá polévka s co nejmenším množstvím žmolků. Poté osolíme, opepříme a krátce zavaříme. Hotovou polévku z játrové paštiky zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a dále již nevaříme.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Drůbeží paštika s brusinkami přelitá želatinou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Paštika z pečeného kuřete v alobalu.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Drůbeží játrová paštika

Recepty
Motto

Polévka z játrové paštiky přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.