Recepty > polévky > polévka z hovězího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hovězího masa, 1-2 řídké kosti, sůl, několik kuliček pepře a nového koření, 1 cibule i se slupkou, 200 g kořenové zeleniny, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Maso a kosti očistíme, omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, koření, cibuli a vaříme téměř do měkka. Poté maso vyndáme, přidáme pokrájenou zeleninu a vaříme ji také do měkka. Vývar zředíme vodou, dochutíme, vrátíme část nebo i všechno nakrájené maso a můžeme použít jakoukoliv zavářku. Na talíři ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Šunkové noky do polévky zavaříme v polévce.
Hrachová polévka ze sáčku je rychle hotova.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Kapustová polévka se slaninou a nasekanou zelenou petrželkou.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Těstoviny s houbami které podusíme.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Vývar z hovězího žebra
Ochutnejte recept polévka z hovězího masa.