Recepty

Recepty > polévky > polévka z hlávkového zelí s klobásou

Polévka z hlávkového zelí s klobásou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti), 1 větší brambora, 1 cibule, 1 nožička klobásy, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžíce zásmažky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrouhané zelí a promícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a vaříme dál do změknutí. Mezitím na oleji osmažíme na kousky nakrájenou klobásu a přidáme do polévky. Vmícháme zásmažku a ještě chvíli povaříme. Podle chuti dokořeníme. Na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Další recepty:
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Červený boršč smetanu si do talíře s borčšem přidává každý sám.
Zelná polévka s klobásou

Recepty
Motto

Polévka z hlávkového zelí s klobásou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.