Recepty > polévky > polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg dýně hokaidó, 2 šalotky nebo menší cibule, 65 g čerstvého zázvoru, 1 lžičku sušeného chilli, 120 ml kokosového mléka (můžeme použít i smetanu ke šlehání), 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, mořskou sůl a čerstvě umletý pepř
Recept na přípravu:
Dýni a šalotku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte zázvor. V hrnci nechte rozehřát olej, pak přidejte dýni, kterou pomalu restujte, po chvíli i zázvor a šalotku. Vše osmažte, dokud nebude zelenina měkká (asi 8 až 10 minut). Změklou zeleninu okořeňte a přidejte chilli. Přilijte většinu mléka (zbytek si nechte na závěr) a vývar. Počkejte, až se polévka začne vařit, pak ji přiklopte a na mírném ohni vařte asi 45 minut. Poté vše najemno rozmixujte a podle potřeby dochuťte.
Další recepty:
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Jitrnicová polévka z vývaru.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Polévka z dýně Hokaido
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem má svoji chuť.