Recepty

Recepty > polévky > polévka z dýně hokaido s kari

Polévka z dýně hokaido s kari

Suroviny potřebné pro přípravu:

Pro 4 osoby: 2 menší dýně hokkaido, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, špetka soli, 4 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, 800 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany, lžíce másla, 1 lžíce sezamového semínka

Recept na přípravu:

Nejprve si připravte dýni: kartáčkem dobře očistěte slupku dýně, poté ji rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte semínka. Zbylou dužinu nakrájejte na menší kostičky. Ve velkém silnostěnném hrnci si rozehřejte olej a dejte na mírném plameni smažit cibulku se špetkou soli. Jakmile začne sklovatět, přidejte plátky česneku, kari koření a po chvilce i dýni. Mírně zvyšte plamen a vše zhruba 10 minut opékejte. Potom směs zalijte vývarem a vařte do měkka cca dalších 10 minut. Po uvaření polévku rozmixujte ponorným mixérem a hustotu dolaďte přimícháním smetany. Zjemněte máslem. Polévku při podávání na talířích dozdobte sezamovým semínkem a dvěma na oleji lehce opečenými plátky česneku.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Polévka z dýně Hokaido

Recepty
Motto

Polévka z dýně hokaido s kari má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.