Recepty > polévky > polévka z droždí s kořenovou zeleninou a ovesnými vločkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g ovesných vloček, 100 g kořenové zeleniny, 1 menší cibulka, 40 g másla, 40 g droždí, 1 vaječný žloutek, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, na nudličky nastrouhanou zeleninu, přidáme rozdrobené droždí a smažíme tak dlouho, až začne příjemně vonět. Vše vrátíme do polévky a vaříme do změknutí zeleniny. Do hotové polévky přilijeme vaječný žloutek rozmíchaný v troše studené vody a již nevaříme. Nakonec ochutíme solí a petrželkou.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Kmínová polévka do které vmícháme zelenou petržel.
Maso s nudlemi a čerstvou zeleninovou oblohou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Polévka z droždí ochutíme masoxem.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Houbovka s vejcem
Ochutnejte recept polévka z droždí s kořenovou zeleninou a ovesnými vločkami.