Recepty

Recepty > polévky > polévka z červené čočky s mrkvovými nočky

Polévka z červené čočky s mrkvovými nočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g červené čočky, 1 litr vody, 2 kostky zeleninového bujónu bez glutamatu, 1 plná lžíce másla, 2 mrkve, 1 vejce, sůl, 2-3 lžíce krupice hrubé nebo dětské krupičky, sekaný libeček

Recept na přípravu:

Čočku vaříme spolu se zeleninovým bujónem. Mezitím si na másle osmahneme jemně nastrouhanou mrkev. Poté stáhneme z plotny, osolíme a po chvilce přidáme 1 vejce a krupičku tak, aby se vytvořilo těstíčko na noky. Pomocí 2 lžiček vytváříme nočky a zaváříme je do polévky. Přidáme sekaný libeček a vaříme ještě cca 10 minut.

Další recepty:
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Polévka z červené čočky s mrkvovými nočky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.