Recepty

Recepty > polévky > polévka z červené čočky s koriandrem nebo bazalkou

Polévka z červené čočky s koriandrem nebo bazalkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 žlutá cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1-2 lžičky thajského kari, 1 mrkev, 150 ml červené čočky, 1 plechovka drcených rajčat, 700 ml zeleninového vývaru, 1 lžička mleté papriky, 1-2 lžíce citrónové šťávy, sůl, nasekaný koriandr nebo bazalka

Recept na přípravu:

Oloupeme a pokrájíme cibuli. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Cibuli s česnekem lehce osmahneme na oleji a ke konci přidáme kari. Čočku propláchneme v cedníku. Přidáme mrkev, čočku, rajčata, vodu, bujón a papriku. Povaříme asi 10 minut, dokud čočka nezměkne. Ochutíme citrónovou šťávou, event. Osolíme. Posypeme koriandrem nebo bazalkou. Polévku podáváme s trochou zakysané smetany.

Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rychlá polévka z červené čočky do které přidáme nasekané bylinky.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Polévka z červené čočky s koriandrem nebo bazalkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.