Recepty > polévky > polévka z červené čočky s kokosovým mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 pórek - na kousky nakrájená bílá část, 1 červená cibuli nakrájená na malé kousky, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička tymiánu, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 1 velké rajče oloupané a nakrájené na kostičky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 5 nahrubo nakrájených mrkví, 100 g propláchnuté červené čočky, 1 bobkový list, 200 ml kokosového mléka, sůl, mletý pepř, erstvá petržel
Recept na přípravu:
Ve velké hrnci nechám rozpustit máslo. Přidám olej, cibuli, pórek, kmín, tymián a několik minut vařím, dokud zelenina nezměkne. Přidám česnek, mrkev, rajče a rajčatový protlak a vařím 3 minuty. Potom do hrnce nasypu čočku a naliji 900 ml vody. Přidám bobkový list a sůl a černý pepř podle chuti. Přikryji a zvolna vařím asi 20 minut, dokud zelenina a luštěniny nezměknou. Sundám z plotny, odstraním bobkový list a ručním mixérem umixuji polévku. Postupně naliji kokosové mléko, zvolna ohřeji a dokořením. Podávám s nakrájenou petrželkou a drceným černým pepřem.
Další recepty:
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Kari rizoto s mraženou zeleninou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Polévka z červené čočky a mrkve
Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem přináší na české talíře svoji chuť.