Recepty

Recepty > polévky > polévka z červené čočky rajčata

Polévka z červené čočky rajčata

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžičky olivového oleje, 1/2 balíčku loupané půlené červené čočky, 1 pórek nebo velká cibule, 1 plechovka konzervovaná celá rajčata, 1 sklenice rajčatového protlaku (115 g), tymián, sůl, zeleninový vývar

Recept na přípravu:

Pórek očistíme a nakrájíme na opravdu tenká kolečka. Mezi prsty je rozdělíme na jednotlivé jemné kroužky. Můžeme jej nahradit cibulí, kterou nasekáme na drobné kostičky. Připravíme si loupanou a půlenou červenou čočku. Uvaříme si silnější zeleninový vývar z kostky. V hrnci rozpálíme 2 lžičky olivového oleje a pórek (cibulku) krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem, zředíme trochou vývaru, přidáme čočku a nakládaná rajčata, která vařečkou trochu rozdrtíme. Povaříme, dokud není čočka měkká. Polévku zředíme vývarem, ochutíme tymiánem (nešetříme) a osolíme podle chuti. Hustotu volíme podle vlastní libosti, ještě chvíli povaříme.

Další recepty:
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Kari rizoto s mraženou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a mrkve

Recepty
Motto

Polévka z červené čočky rajčata přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.