Recepty > polévky > polévka z červené čočky, rajčat a celeru
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g červené čočky, 1 litr vody, 200 g brambor, 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, kostka zeleninového bujónu, majoránka, 1 stroužek česneku, sůl, sekaná zelená petrželka, 2 housky z předešlého dne a máslo na smažené krutonky
Recept na přípravu:
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakrájené brambory. Jakmile je vše měkké (po cca 20 minutách) rozmixujeme, vložíme kostku zeleninového bujónu, osolíme a dochutíme prolisovaným česnekem a rozemnutou majoránkou. Červená čočka má velkou výhodu v rychlé přípravě a hlavně nenadýmá. Podáváme s opečenými kostičkami žemle, které servírujeme na malém talířku. Ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Výborná je také s orestovanou anglickou slaninou.
Další recepty:
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky, rajčat a celeru má své chuťové kouzlo.