Recepty > polévky > polévka z červené čočky po indicku
Suroviny potřebné pro přípravu:
olej, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 pórek, 1 větší mrkev, 1-2 lžičky římského kmínu, 1-2 lžičky kari koření, sůl, mletý pepř, sojová omáčka, červená čočka, cous cous (bulgur, quinoa či jiné obilniny), zelená petržel
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, krátce na to přidáme na malé proužky nakrájenou mrkev a celé nebo přepůlené stroužky česneku a osmahneme. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek, poprášíme kořením, osolíme, přidáme sojovou omáčku, zamícháme a po několika minutách zalijeme vodou. Do vody přisypeme červenou čočku a po 10 minutách cous cous a vaříme do doby, kdy čočka zežloutne, změkne a z části se rozpadne (zahustí polévku). Podle potřeby dosolíme a při podávání ozdobíme nasekanou zelenou perželkou.
Další recepty:
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Polévka z červené čočky s kari do které přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Polévka z červené čočky se zázvorem lahodí oku ozdobená koriandrem.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Polévka z červené čočky recept
Polévka z červené čočky po indicku má své chuťové kouzlo.