Recepty

Recepty > polévky > polévka z červené čočky a mrkve

Polévka z červené čočky a mrkve

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g červené čočky, 1-2 mrkve, 1 kostka zeleninového bujonu, 1 menší cibule, 1 petržel, 0,75 litru vody, vegeta, mletý pepř, olej, sůl

Recept na přípravu:

Na troše rozehřátého oleje v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přilijeme horkou vodu, přidáme propranou čočku, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a kostku zeleninového bujonu, vše promícháme a necháme vařit cca 10-15 minut. Dle chuti polévku dochutíme vegetou a pepřem, případně ji ještě osolíme.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Polévka z červené čočky k níž přimícháme smetanu.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Mexická fazolová polévka s rozmačkaným česnekem.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Polévka z červené čočky s mrkví

Recepty
Motto

Polévka z červené čočky a mrkve přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.