Recepty > polévky > polévka z červené čočky kari pasta
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce oleje, 1 čajová lžička kari pasty, 1/2 čajové lžičky kmínu drceného nebo čerstvě natlučeného, 1/2 čajové lžičky černuchy neboli černého kmínu, 1 sušená chilli paprička, 1 najemno nakrájená cibule, 2 rozmačkané stroužky česneku, 1 hrnek červené čočky (může být předem namočená), 1,5 litru zeleninového vývaru
Recept na přípravu:
Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a minutu na něm restujte všechno koření včetně chilli papričky. Přidejte cibulku a po chvíli i česnek a pomalu smažte do zlatova. Přisypte scezenou čočku a chvilku ji nechte opéci spolu s cibulkou a kořením, zalijte horkým vývarem a po přivedení k varu vařte na středním plamenu cca 10 minut. Vyjměte chilli papričku a ponorným mixerem polévku rozmixujte.
Další recepty:
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Kari rizoto s mraženou zeleninou.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Polévka z červené čočky a mrkve
Polévka z červené čočky kari pasta přináší na české talíře svoji chuť.