Recepty > polévky > polévka z červené čočky a fazolových lusků
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 cibule, 200 g zelených fazolových lusků, 2 lžíce oleje, 1 litr vody, 1 lžíce římského kmínu, 250 g červené čočky, 4 rajčata, kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý černý pepř, sekaný libeček nebo zelená petrželka
Recept na přípravu:
Cibuli a fazolky nakrájíme a osmahneme na oleji spolu s kmínem. Zalijeme vodou, přidáme čočku a spařená a oloupaná rajčata, kostku zeleninového bujónu, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a vaříme. Když je čočka měkká, přidáme nasekaný libeček nebo zelenou petrželku.
Další recepty:
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky a fazolových lusků má své chuťové kouzlo.