Recepty

Recepty > polévky > polévka z celeru s parmezánem

Polévka z celeru s parmezánem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g celeru nakrájeného na větší kostky, 2 větší nakrájené cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1,3 litru zeleninového nebo drůbežího bujónu, 100 ml smetany, 50 g strouhaného parmezánu, tuk, pepř, sůl, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Ve větším hrnci dusíme na tuku cibulku, česnek a celer. Zmenšíme plamen a s bujónem vaříme půl hodiny. Zeleninu rozmixujeme, vrátíme do polévky, přidáme smetanu, polovinu parmezánu a několik minut povaříme. Podáváme posypanou parmezánem a zelenou petrželkou.

Další recepty:
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hovězí maso na celeru dusíme.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Polévka z celeru

Recepty
Motto

Polévka z celeru s parmezánem má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.