Recepty > polévky > polévka vichyssoise
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru masového vývaru, 150 g bílé části pórku, 150 g řapíkatého celeru, polovina skleničky smetany, 2 lžíce nasekané pažitky, 300 g brambor, bílý pepř, sůl, muškátový oříšek
Recept na přípravu:
Celer a pórek očistíme, umyjeme a na drobno nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zeleninu a brambor zalijeme vývarem a vaříme na menším plameni kolem 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Odložíme a po vychladnutí rozmixujeme. Přidáme smetanu a důkladně promícháme a na několik hodin vložíme do lednice. Podáváme s nasekanou pažitkou.
Další recepty:
Thajská kuřecí polévka posypaná koriandrem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Vánoční rybí polévka míří na štědrovečerní stůl.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Vichyssoise recept
Polévka vichyssoise lahodné chuti má své kouzlo.