Recepty

Recepty > polévky > polévka Stroganof

Polévka Stroganof

Suroviny potřebné pro přípravu:

hovězí vývar, 2 střední cibule, 1/4 másla, 1/2 kg párků, 1/2 kg žampiónů, 2 větší kyselé okurky, sůl, pepř, chilli

Recept na přípravu:

Párky nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme na poloviny, žampióny nakrájíme na střední kostičky a cibuli na drobno. Každou z těchto surovin osmažíme zvlášť na másle. Nakrájíme okurky na kostičky. Všechny suroviny vložíme do hrnce, zalijeme litrem hovězího vývaru a povaříme. V polovině vaření osolíme a okořeníme podle chuti.

Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Polévka z dýně Hokaido

Recepty
Motto

Polévka Stroganof má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.