Recepty > polévky > polévka se žampiony
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 žampiónů, 0,5 litru mléka, 0,5 cm másla, mouka na zahuštění, podravka, sůl
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme máslo, na kterém velmi krátce osmahneme nakrájené žampióny. Poté zalejeme mlékem a cca 5 minut povaříme. Polévku osolíme, dochutíme podravkou a zahustíme moukou (tu si smícháme v hrnečku s mlékem a přes sítko nalijeme do hrnce). Polévku chvíli povaříme a poté necháme chvíli odstát.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na oleji.
Polévka z vepřového kolena a pórku.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Italská zeleninová polévka minestrone
Polévka se žampiony má své chuťové kouzlo.