Recepty > polévky > polévka s taštičkami wan-tan a žampiony
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jarní cibulky, 200 g krevet, 10 ml sezamového oleje, 30 ml sojové omáčky, mletý pepř, sůl, 200 g mletého vepřového masa, 3 l vody, 1 l drůbežího vývaru, 200 g Wan tan, 4 g mletého zázvoru, 3 žampiony
Recept na přípravu:
Žampiony nakrájíme nadrobno, stejně jako vyloupané krevety a cibuli. V míse smícháme s mletým masem, sojovou omáčkou, sezamovým olejem, mletým pepřem, solí a strouhaným zázvorem. V hrnci uvedeme do varu drůbeží vývar. Koupené těsto wan tan rozmrazíme nebo čerstvé rovnou rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníčky o rozměrech 6x5 cm a lžičkou naplníme připravenou směsí. Okraje navlhčíme vodou a slepíme k sobě, pevně přitiskneme a taštičky rozložíme na pomoučněný vál. V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme taštičky a 5 minut intenzivně vaříme. Hotové vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a upravíme do misek nebo na talíře. Zalijeme horkým vývarem a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Další recepty:
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Tradiční kulajda se žloutky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Polévka s taštičkami wan-tan s houbami mu-err.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Toskánská cibulačka
Polévka s taštičkami wan-tan a žampiony přináší na české talíře svoji chuť.