Recepty > polévky > polévka s taštičkami wan-tan
Suroviny potřebné pro přípravu:
Rozpis pro 4 porce: 3 sušené houby mu-err, 200 g krevet, 200 g vepřového masa, špetka soli, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 5 jarních cibulek, 1 kousek kořenu zázvoru (asi 1 cm), 2 vodní kaštany, 200 g těstovinových plátků wan-tan, 1 l drůbežího vývaru
Recept na přípravu:
Houby máčíme ve vodě až změknou a poté přecedíme přes síto. Houby vymačkáme, tvrdé dříky odstraníme a houby na jemno nasekáme. Krevety oloupeme a odstraníme černé střívko.
Připravíme náplň: promícháme oloupané krevety, houby, mleté maso, sůl, sojovou omáčku, sezamový olej, polovinu najemno nasekané jarní cibule, zázvor a na jemno nasekané vodní kaštany. Těstovinové plátky rychle osychají, proto je odebíráme postupně a zbývající ponecháváme přikryté navlhčenou utěrkou. Doprostřed každého plátku vždy vložíme 1 lžíci připravené náplně. Okraje taštiček potřeme vodou a dva protilehlé cípy přitiskneme k sobě, aby vznikly trojúhelníkové taštičky, které vkládáme do vroucí vody a 4-5 minut vaříme. V jiném hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar. Přidáme do něj zbývající nasekanou jarní cibulku. Taštičky vyjmeme děrovanou sběračkou, necháme je okapat a ještě horké je rozdělíme do misek, zalijeme drůbežím vývarem s cibulí a ještě teplé podáváme.
Doba přípravy: 50 minut
Další recepty:
Tradiční kulajda se žloutky.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Toskánská cibulačka
Polévka s taštičkami wan-tan přináší na české talíře svoji chuť.