Recepty > polévky > polévka s řapíkatým celerem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 dkg řapíkatého celeru, 20 dkg pórku (pouze bílou část), 20 dkg brambor, 2 dkg cibule, 1,5 litru masového vývaru, 1 vrchovatá lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, česnek, tvrdý sýr
Recept na přípravu:
Celer a pórek nakrájíme na plátky a brambory na kostky. Na másle s olejem zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, propasírovaný stroužek česneku a krátce orestujeme. Přidáme pórek a celer a potom vývar s brambory.Vaříme cca 20 minut. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme, opepříme, Ppřidáme krutonky, tvrdý sýr a posypeme nakrájenou petrželkou. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Rajská polévka s rýží z rajského protlaku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Bezmasý boršč s tofu.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a rýží nebo těstovinami.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Tvarůžková polévka s pečivem.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Kuřecí salát s celerem a hráškem
Ochutnejte recept polévka s řapíkatým celerem.