Recepty

Recepty > polévky > polévka s krupicí

Polévka s krupicí

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 litru vývaru, 100 g kořenové zeleniny, 40 g krupice, 2 vejce, sůl, muškátový oříšek, petrželka

Recept na přípravu:

Ve vývaru uvaříme zeleninu. Za stálého míchání zavaříme krupici a vaříme asi deset minut. Pak do polévky vmícháme celá vejce, necháme srazit, okořeníme muškátovým oříškem, podle chuti osolíme a nakonec přidáme petrželku.

Další recepty:
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Polévka s krupicí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.