Recepty > polévky > polévka s krupicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 litru vývaru, 100 g kořenové zeleniny, 40 g krupice, 2 vejce, sůl, muškátový oříšek, petrželka
Recept na přípravu:
Ve vývaru uvaříme zeleninu. Za stálého míchání zavaříme krupici a vaříme asi deset minut. Pak do polévky vmícháme celá vejce, necháme srazit, okořeníme muškátovým oříškem, podle chuti osolíme a nakonec přidáme petrželku.
Další recepty:
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kroupová polévka s houbami a brambory.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Uzená polévka s rýží
Polévka s krupicí má své chuťové kouzlo.