Recepty > polévky > s knedlíčky ze zavářky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrsti nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny, 2 cibule, 1 kostka masoxu, 1 lžička vegety
Knedlíčky ze zavářky: 6 lžic strouhanky, 680g zavářky, 1 vejce, 1-2 stroužky prolisovaného česneku, 1,5 lžičky majoránky, sůl (cca 2 špetky)
+ 2-3 hrsti nudlí
Recept na přípravu:
Zeleninu, masox a nahrubo nakrájenou cibuli dáme vařit do vody. Mezitím si připravíme knedlíčky, které pak dáme najednou zavařit do polévky, když vyplavou přidáme nudle a vegetu, ještě chvilku povaříme, dochutíme a odstavíme. Polévku můžeme ozdobit trochou nasekané petrželky nebo pažitky.
Knedlíčky: zavářku promícháme v míse s ostatními surovinami. Lžičkou vykrajujeme vždy kousek hmoty, prstem si namočíme dlaň, vyválíme v dlaních kuličku a dáme na namočený tác. Když jsou všechny knedlíčky hotové, zavaříme je ve vroucí polévce.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Šunkové knedlíčky do polévky které zavaříme.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vietnamské jídlo je připravované z čerstvých plodin.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Vietnamská hovězí Pho
Polévka s knedlíčky ze zavářky má své chuťové kouzlo.