Recepty

Recepty > polévky > polévka s brokolicí a lososem

Polévka s brokolicí a lososem

Suroviny potřebné pro přípravu:

brokolice, česnek, máslo, zeleninový vývar, mandlové lupínky, uzený losos, smetana na šlehání, muškátový oříšek, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme, nasekáme a spolu s pokrájenými stonky podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme 5 minut. Pak přidáme růžičky kapusty a na mírném ohni vaříme dalších asi 10 minut. Na pánvi si na másle opražíme mandlové lupínky. Lososa nakrájíme na tenké plátky. Z polévky vyjmeme několik růžiček brokolice. Zbývající zeleninu důkladně rozmixujeme. Vmícháme smetanu, ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Polévku podáváme teplou s plátky lososa, ozdobenou několika růžičkami brokolice a sypanou mandlovými lupínky.

Další recepty:
Babiččina bramboračka s česnekem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Italské těstoviny s brokolicí

Recepty
Motto

Polévka s brokolicí a lososem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.