Recepty > polévky > polévka s bramborovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřový vývar, 1 cibule, 1 bobkový list, 1 zakysaná smetana, 2 lžičky hladké mouky, mletý pepř, sůl
Knedlíčky: 200g vařeného vepřového masa, 200g vařených brambor, 1 vejce, 1-2 lžíce krupice, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička vegety, hladká mouka, sůl
Recept na přípravu:
Uvaříme si maso (nejlépe den předem) a druhý den vývar doplníme vodou do objemu cca 1,25 litru. Brambory uvaříme ve slupce.
Ve studeném vývaru rozšleháme s moukou smíchanou smetanu, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, mletý pepř a dáme vařit. Po deseti minutách zavařujeme do vroucí polévky knedlíčky, necháme asi 5 minut povařit, jeden zkusíme, zda je uprostřed uvařený, polévku dochutíme a odstavíme. Pro ozdobu i lepší chuť můžeme přidat nasekanou pažitku nebo petrželku.
Knedlíčky: na masovém mlýnku umeleme nebo v robotu usekáme studené vařené maso, brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a ostatní suroviny a uhněteme těsto. Krupice dáváme podle potřeby - záleží, jak je velké vejce a vodnaté brambory. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíčky a zavařujeme všechny najednou do vroucí polévky.
Další recepty:
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Smetanová kuřecí polévka se podává ozdobená petrželkou.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Sýrové nočky do polévky zaváříme.
Morkové knedlíčky
Polévka s bramborovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.