Recepty > polévky > polévka hadrovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
sádlo, dětská krupice, 1 vejce, 1,5 litru studené vody, kmín, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme lžíci sádla nebo olej. Nasypeme půl hrnku dětské krupice, kmín, pepř a sůl. Opražíme do růžova, vklepneme vejce, rychle zamícháme a vlijeme litr a půl studené vody. Necháme povařit, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Toto je základ polévky. Můžeme připravovat různé obměny. Přidat masox, bazalku nebo drcený kmín, hrášek, pórek nebo jinou zeleninu, někdy i vše najednou. Pokud použijete kteroukoliv mouku, je polévka opět trochu jiná.
Hadrovka se polévka jmenuje proto, že vajíčko s krupicí nebo moukou se zdrcne do cucků, které vypadají jako cupované hadry.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Hříbky na smetaně podusíme.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Polévka kulajda s koprem a octem.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Zeleninová polévka se zelím a vejci.
Salátová polévka recept.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Šunkové knedlíčky do polévky zaváříme.
Pažitkové knedlíčky do polévky
Ochutnejte recept polévka hadrovka.