Recepty

Recepty > polévky > polévka Gazpacho

Polévka Gazpacho

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg rajčat, 500 g okurky, 350 g papriky (žluté a zelené), 4 stroužky česneku, 2 cibule (nejlépe červené), 2 krajíce pšeničného chleba, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 700 ml rajčatové šťávy, několik lístečků bazalky, sůl, bílý pepř

Recept na přípravu:

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky a zbavíme pecek. Papriky dáme na gril a za občasného obracení pečeme čtvrt hodiny. Následně je zabalíme do vlhkého papíru a jak vychladnou odstraníme kůžičku a semínka. Okurky oloupeme a pak je i papriky nakrájíme na kostky. Pětinu nakrájené zeleniny odložíme. Pšeničný chléb zbavíme kůrky, namočíme ve vodě a vodu pak vymáčkneme. Chléb, nasekanou na drobno cibuli, česnek a zbylou zeleninu mixujeme s octem a olejem (nejlépe olivovým). Do vzniklé hmoty přidáme rajčatovou šťávu, odloženou nakrájenou zeleninu. Dochutíme solí a pepřem a odložíme do lednice. Podáváme s topinkami a posypané nasekanou bazalkou.

Další recepty:
Brusinková omáčka k sýru s povidly.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská polévka gazpacho

Recepty
Motto

Polévka Gazpacho lahodné chuti má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.