Recepty > polévky > polévka Créme Garbure
Suroviny potřebné pro přípravu:
mrkev, řapíkatý celer, tuřín, pórek, brambory, máslo, zeleninový vývar, smetana ke šlehání, muškátový oříšek, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Na rozpáleném másle smažíme 5-6 minut nakrájenou zeleninu, pak přidáme pokrájené brambory a další 2 minuty smažíme. Osmahnutou zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a opepříme. Polévku vaříme na velmi mírném ohni až je všechna zelenina měkká. Vše přelijeme do mixéru a dobře rozmixujeme. Pro zjemnění můžeme rozmixovanou polévku ještě propasírovat přes jemný cedník. Polévku vylepšíme vmícháním smetany ke šlehání a nastrouháním muškátového oříšku.
Další recepty:
Babiččina bramboračka s česnekem.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Pikantní kuřecí nudličky
Polévka Créme Garbure má své chuťové kouzlo.