Recepty > zeleninové > pohankové škubánky
Potřebné suroviny:
Připravíme si tuhou pohankovou kaši, horký tuk
Postup přípravy:
Z tuhé pohankové kaše vykrarujeme lžíci namočenou v horkém tuku škubánky, které ještě opečeme a podáváme jako příkrm nebo samostatný pokrm.
Další jídla:
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Cuketa na kari s rýží.
Cuketové zelí dusíme.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Škubánky recept
Pohankové škubánky pohladí chuťové pohárky.