Recepty

Recepty > zeleninové > pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Potřebné suroviny:

250 ml mléka, 110 g pohankové krupice, 1 tvaroh, 1 lučina, 1 bílý jogurt (majolka), 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, 2 lžíce sterilované kapie, pepř, citrónová šťáva, sůl, petrželka

Postup přípravy:

Mléko osolíme, z krupice uvaříme hustší kaši a necháme vychladnout. Vymícháme tvaroh s lučinou a jogurtem (nebo majolkou), zředíme citrónovou šťávou, přidáme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Všechno smícháme s vychlazenou pohankovou kaší, přidáme rozmixovanou kapii, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku (pažitku). Krajíčky chleba nebo veky natřeme pomazánkou, zdobíme snítkem zelené petrželky a nudličkou sterilované kapie (nebo čerstvou barevnou paprikou).

Další jídla:
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Baskické fazole se sosem.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Zeleninová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Pohanková pomazánka pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.