Recepty > zeleninové > pohanková polévka s rajčaty
Potřebné suroviny:
2 šálky loupané pohanky, 9 šálků vody, 2 menší cibule, 1 lžičky zázvoru, 4 rajčata, 4 lžíce oleje, lžička soli, 1 lžičky pepře, 2 lžíce pohankové mouky, lžíce másla, špetka muškátového květu, 2 lžíce zelené petržele
Postup přípravy:
Cibule oloupeme a pokrájíme na jemné nudličky, které osmahneme na oleji s osminkami rajčat, osolíme a dusíme 5 minut. Vmícháme pohankovou mouku a necháme zapěnit. Zalijeme vodou, dosolíme, okořeníme pepřem, muškátovým květem a zázvorem, přidáme přebranou vypranou pohanku, povaříme 10 minut, vypneme a necháme ustát dalších 10 minut. Nakonec vmícháme lžíci másla, které necháme rozpustit a podáváme hustě posypané zelenou petrželí.
Další jídla:
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Zeleninová polévka s nudlemi
Pohanková polévka s rajčaty pohladí chuťové pohárky.