Recepty > zeleninové > pohanková kaše na slano
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat: 1 litr vody, 250 g pohanky, sůl, 60 g slaniny
Postup přípravy:
Přebranou a spařenou pohanku na suché pánvi trochu opražíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařenou kaši na talířích podáváme s orestovanou cibulkou. Pokud chceme pohanku mít vydatnější, zavaříme s mlékem.
Další jídla:
Cuketa na kari s rýží.
Cuketové zelí dusíme.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanka nadivoko
Pohanková kaše na slano pohladí chuťové pohárky.