Recepty > zeleninové > pohanková kaše na sladko
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat: 1 litry mléka, 230 g pohanky, špetka soli
Postup přípravy:
Přebranou a spařenou pohanku zalijeme studeným mlékem se solí a pomalu za občasného míchání, nejlépe ve vodní lázni, vaříme do zhoustnutí. Hotovou kaši poléváme máslem, sypeme cukrem se skořicí, strouhaným perníkem nebo pracharandou.
Další jídla:
Cuketa na kari s rýží.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Cuketové zelí dusíme.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Škubánky recept
Pohanková kaše na sladko pohladí chuťové pohárky.