Recepty

Recepty > zeleninové > pohanková kaše na sladko

Pohanková kaše na sladko

Potřebné suroviny:

Budeme potřebovat: 1 litry mléka, 230 g pohanky, špetka soli

Postup přípravy:

Přebranou a spařenou pohanku zalijeme studeným mlékem se solí a pomalu za občasného míchání, nejlépe ve vodní lázni, vaříme do zhoustnutí. Hotovou kaši poléváme máslem, sypeme cukrem se skořicí, strouhaným perníkem nebo pracharandou.

Další jídla:
Cuketa na kari s rýží.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Cuketové zelí dusíme.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Škubánky recept

Recepty
Motto

Pohanková kaše na sladko pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.