Recepty > zeleninové > pohanka nadivoko
Potřebné suroviny:
4 šálky loupané pohanky, 1 menší celer, 4 petržele, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, lžíce soli, 8 šálků vody, 4 mrkve, velká cibule, 4 kuličky pepře, 4 lžíce rostlinného másla, 4 kuličky jalovce
Postup přípravy:
Zvolíme mrkev a petržel přibližně stejné velikosti a menší celer. Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli opereme, celer rozkrájíme na tenké plátky, pak na malé čtverečky, mrkev a petržel na kolečka. Všechno zpěníme na másle, přidáme kroužky oloupané cibule a osmažíme dožluta. Zalijeme šálkem vody, osolíme a okořeníme novým kořením, pepřem, jalovcem a bobkovým listem. Povaříme 10 minut, přidáme přebranou pohanku i zbylou vodu a dusíme pod poklicí 10 minut. Podáváme s rajčatovým salátem.
Další jídla:
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Zelné placky pečeme dozlatova.
Baskické fazole se sosem.
Španělská omeleta
Pohanka nadivoko pohladí chuťové pohárky.