Recepty

Recepty > polévky > podzimní polévka s vínem a ořechy

Podzimní polévka s vínem a ořechy

Suroviny potřebné pro přípravu:

tavený sýr, hermelín, máslo, drůbeží vývar, hladká mouka, bílé víno, vlašské ořechy, hroznové víno, smetana ke šlehání, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

V hrnci rozpustíme máslo, a jakmile začne pěnit, zaprášíme je moukou a upražíme světlou jíšku. Zalijeme ji vychladlým drůbežím vývarem, dobře rozmícháme a alespoň 15 minut povaříme na mírném ohni. Pak přisypeme mleté vlašské ořechy a přes struhadlo protřeme do plévky tavený sýr a hermelín. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, aby se nám sýr rozpustil na jemný krém. Hotovou polévku dochutíme pepřem a solí. Před podáváním jednotlivé porce zdobíme kopečkem ušlehané smetany a několika kuličkami vína, které jsme rozpůlili a odstranili případná semínka.

Další recepty:
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Pikantní kuřecí nudličky

Recepty
Motto

Podzimní polévka s vínem a ořechy má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.