Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > plněné slané pečivo

Plněné slané pečivo

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli
Náplň: 125 g másla, 125 g sýru Lučina, 3 stroužky česneku, sůl
Dále: 1 vejce na potření, sezamové semínko, 3-4 nožičky klobásy, petrželová nať

Recept na přípravu:

Klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto a necháme nakynout. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrájíme kolečka o průměru 3 - 3,5 cm. Naskládáme je na plechy vyložené papírem na pečení, každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Na plechu necháme ještě asi 10 minut kynout a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do zezlátnutí asi 15 minut.
Upečené a vychladlé rozkrojíme vodorovně do 2/3. Uvnitř namažeme náplní, vložíme kolečko klobásy a kousek zelené petrželky.
Náplň: Máslo utřeme se sýrem a prolisovaným česnekem, podle chuti dosolíme.

Další recepty:
Hraběnčiny řezy s pudinkem pečeme cca 25-30 minut.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Ořechová bábovka se žloutky.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Slaný dort

Recepty
Motto

Plněné slané pečivo vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.