Recepty > moučníky a dezerty > plněné perníčky na plech
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 250g hladké mouky, 1/2 prášku do perníku, 1 plná lžička perníkového koření, kůra z 1/2 citronu, 100g tekutého medu, 50g moučkového cukru, 1 vejce
Náplň: 200g povidel, rozinky, ořechy, sušené ovoce, r. tresť, med
Recept na přípravu:
Na vále zpracujeme těsto a necháme v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny těsta vyválíme plát, přendáme na vymazaný plech, potřeme náplní, přiklopíme druhým plátem vyváleného těsta a pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Ještě teplé krájíme na malé kousky jako cukroví.
Náplň: povidla promícháme s pokrájenými surovinami a podle chuti přidáme tresť a med.
Další recepty:
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Oříšková roláda potřená polevou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Pražené mandle v cukru
Plněné perníčky na plech vykouzlí na stole lahodnou chuť.