Recepty > ostatní > plněná veka
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
2 veky
Náplň: 250g másla, 200g strouhaného sýra, 3 uvařená vejce, 1 olejovky i s olejem, 300g salámu, 1/2 sardelové pasty, 5 kyselých okurek
Postup přípravy:
Suroviny na náplň nakrájíme na malé kostičky a smícháme. Veku rozkrojíme, vydlabeme, naplníme, přiklopíme, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Druhý den krájíme plněnou veku na plátky a na míse obložíme čerstvou zeleninou.
Další recepty:
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Čočková polévka s uzeninou kterou dochutíme sekanou petrželkou.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami nebo vekou.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Kolínka se salámem smícháme s připravenou směsí.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Plněná kuřecí kapsa chutná s rýží jako přílohou.
Rychlá vajíčková polévka do které přidáme sůl a nasekanou petrželku.
Nakládané hlávkové zelí s křenem uložíme do chladu a temna.
Tuňákový salát s těstovinami přelijeme zálivkou.
Sendvič s tuňákem, rajčetem, salátem a vejcem.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Sendvič se slaninou a vejcem
Recept, podle kterého připravíte jídlo plněná veka.