Recepty > ostatní > plněná chlebíčková veka
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1 veka, 1-2 lžíce mléka nebo smetany, 150 g taveného smetanového sýru, 60 g másla, 2 vejce uvařená natvrdo, 100 g šunky, 1-2 sterilované okurky a kapie, pažitka nebo petrželka
Postup přípravy:
Veku rozkrojíme v polovině a dlouhým nožem střídku vyjmeme. Třetinu střídky zvlhčíme mlékem nebo smetanou. Změklé máslo utřeme se sýrem a promícháme se střídkou. Oloupaná vejce, šunku a okurku nakrájíme nadrobno. Kapii a opláchnutou a osušenou pažitku nebo petrželku nasekáme a vše promícháme s máslovou hmotou, kterou naplníme do veky, zabalíme do alobalu nebo fólie a necháme do druhého dne odležet v chladnu.
Další recepty:
Kolínka se salámem smícháme s připravenou směsí.
Rychlá vajíčková polévka do které přidáme sůl a nasekanou petrželku.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Čočková polévka s uzeninou kterou dochutíme sekanou petrželkou.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami nebo vekou.
Plněná veka obložená čerstvou zeleninou.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Plněná kuřecí kapsa chutná s rýží jako přílohou.
Nakládané hlávkové zelí s křenem uložíme do chladu a temna.
Tuňákový salát s těstovinami přelijeme zálivkou.
Sendvič s tuňákem, rajčetem, salátem a vejcem.
Sendvič se slaninou a vejcem
Recept, podle kterého připravíte jídlo plněná chlebíčková veka.