Recepty > vepřové maso > plátky krkovice na gril
Potřebné suroviny:
8 plátků krkovice
Marináda: 2 lžíce tatarky, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1-2 stroužky prolisovaného česneku, sůl (dala jsem 1/2 lžičky, ale záleží, jak je slané grilovací koření), větší špetka pepře a chilli - vše smícháme
Postup přípravy:
Plátky masa naklepeme. Dno nádoby (ve které budeme ukládat maso do lednice) potřeme marinádou, položíme vrstvu masa, lžící potřeme další marinádou, dáme další vrstvu masa ... opakujeme a nahoře je marináda. Uzavřeme a necháme do druhého dne rozležet v lednici. Druhý den grilujeme.
Další recepty:
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Halušky se zelím a uzeným masem které zaváříme do vroucí vody.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Segedínský guláš se zelím.
Hovězí plátky na houbách podáváme s rýží nebo těstovinami.
Játrový guláš zalijeme smetanou.
Krkovice na gril potíráme šťávou.
Zabijačkový guláš z krkovice dochutíme majoránkou.
Kroupová polévka s uzeným masem kterou ozdobíme majoránkou.
Zapečená vepřová krkovice s bramborovou kaší.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Kroupová polévka s houbami kterou posypeme sekanou petrželkou.
Recept grilovaná krkovice
Plátky krkovice na gril pohladí oko i chuť.