Recepty > polévky > pistolníkův kotlík
Suroviny potřebné pro přípravu:
190 g Gulášové polévky, 500 g brambor, 350 g uzeného boku (nebo uzené kosti), 2,6 litru vody, 50 g bílých fazolí, 50 g červených fazolí
Recept na přípravu:
Uzený bok uvaříme ve vodě, necháme prochladnout a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme v osolené vodě. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do uzeného vývaru. Polévku dolijeme vodou, přidáme směs Gulášová polévka, metličkou důkladně promícháme a necháme vařit. Do polévky přidáme nakrájené uzené maso, uvařené fazole a za stálého míchání krátce povaříme.
Další recepty:
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Falešná mozečková polévka z květáku
Pistolníkův kotlík přináší na české talíře svoji chuť.