Recepty > polévky > pikantní zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 brambory, 1 klobása, 1 sklenice sterilovaného zelí, 1 feferonka, sůl, kmín, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce polohrubé mouky, mletá paprika
Recept na přípravu:
1,5 litru vody uvedeme do varu. Brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, zelí scedíme a nakrájíme na drobno a feferonku na jemno. Když voda začne vřít, přidáme do ní všechny nakrájené suroviny, osolíme, okmínujeme a povaříme. Poté rozmícháme smetanu s moukou a paprikou. Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu do polévky a vše krátce povaříme. Dobrou chuť.
Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš uvaříme z kuřecího masa.
Zelňačka s uzeným masem z plece.
Kuřecí vývar s nudlemi z drůbků.
Gulášová polévka z mletého masa - necháme ji zvolna provařit.
Domácí nudle z těsta.
Polévka z vepřového mletého masa, které smícháme s hrnkem rýže.
Kuřecí vývar s drobením pro jehož přípravu se hodí kuřecí stehna.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Drůbeží vývar z drobů a koster.
Krevetová omáčka s mascarpone italským sýrem.
Zelňačka s mrkví
Ochutnejte recept pikantní zelňačka.