Recepty > ostatní > pikantní utopenci s cibulí
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1,5 kg špekáčků, 2-3 větší cibule, papričky jalapeňos (příčné řezy), 2-3 nakládané okurky, pálivá mletá paprika, 3/4 litru octa, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček barevného pepře, 5 bobkových listů, cukr, párátka na zpevnění špekáčků
Postup přípravy:
Špekáčky oloupeme a vytvoříme do nich hluboký podélný řez (zhruba do tří čtvrtin šířky špekáčku). Okurky nakrájíme podélně na tenké plátky tak, abychom měli tolik plátků, kolik bude utopenců. Okurku vložíme do řezu, pak po celé délce přidáme ještě pikantní papričky jalapeňos (měly by stačit přibližně tři kolečka) a špekáčky zpevníme párátkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, která rozdrobíme. Do sklenice vkládáme střídavě utopence a cibuli.
Necháme přejít varem ocet smíchaný s litrem vody, cukrem, co kterého za studena přidáme bobkové listy, kuličky nového koření, pepře a během varu přisypeme mletou pálivou papriku. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím připravené utopence ve sklenici, přikryjeme fólií a umístíme do chladu. Pikantní utopenci se dají jíst už druhý den, ale když je necháme uležet čtyři až sedm dní, budou mít lepší (a pikantnější) chuť.
Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Recept na domácí klobásy které pečeme v troubě.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Utopenci s cibulí jsou odležení v lednici.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Pikantní zelňačka s brambory.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Pikantní guláš
Recept, podle kterého připravíte jídlo pikantní utopenci s cibulí.