Recepty

Recepty > polévky > pikantní rajčatová polévka

Pikantní rajčatová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g rajčat, 1 cibule, lžíce sušených bylinek (bazalka, tymián, oregano), 1 lžíce oleje, 750 ml zeleninového vývaru, 100 g rýže, 1 červená, 1 žlutá a 1 zelená paprika, hrubě namletý barevný pepř, sůl, sladká paprika

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět kostičky cibule, přidáme čtvrtky z rajčat a bylinky. Zalijeme vývarem a asi 20 minut povaříme. Také rýži zhruba 20 minut vaříme ve vroucí osolené vodě. Papriky nakrájíme na kostičky, oblanšírujeme je po 4 minuty v osolené vodě a scedíme. Rajčatovou polévku přecedíme, propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, paprikou a ještě jednou přivedeme k varu. Nakonec do polévky vsypeme kostičky papriky, rýži a posypeme ji barevným pepřem.

Další recepty:
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Pikantní kuřecí guláš

Recepty
Motto

Pikantní rajčatová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.