Recepty > polévky > pikantní polévka z krkovice
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřová krkovice bez kosti, mléko, strouhaný kokos, pórek, cibule, máslo, kari koření, hovězí vývar, smetana ke šlehání, hladká mouka, čerstvá zelená petrželka, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Stejné množství mléka a vody uvedeme do varu, zalijeme jím kokos a necháme asi 20 minut louhovat. Potom kokos přes utěrku důkladně vymačkáme a oddělíme kokosové mléko. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky a na rozpáleném másle osmahneme ze všech stran. Pak maso vyjmeme, a na výpeku krátce podusíme pórek nakrájený na kolečka a jemně posekanou cibuli. Vrátíme maso, přidáme kari koření, pepř, sůl, přilijeme kokosové mléko a hovězí vývar. Polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě jednou krátce povaříme. Polévku podáváme zdobenou snítkou čerstvé zelené petrželky.
Další recepty:
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Pikantní zelňačka s brambory.
Pikantní kuřecí nudličky
Pikantní polévka z krkovice má své chuťové kouzlo.