Recepty

Recepty > polévky > pikantní polévka s krabím masem

Pikantní polévka s krabím masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr kuřecího vývaru, 200 g bílého krabího masa, 2 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, 2,5 cm nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 malá červená chilli paprička, 2 lžíce vína, 1 lžíce rýžového octa, 3/4 lžičky cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, 2 nakrájené jarní cibulky, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Kuřecí vývar nalijeme do velkého rendlíku. Přidáme rajčata, zázvor, nakrájenou chilli papričku, víno, ocet a cukr. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 10 minut. Kukuřičný škrob smícháme s vodou a vzniklou pastu vmícháme do polévky. Poévku za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty do mírného zhoustnutí. Do polévky opatrně vmícháme krabí maso a 2 minuty jej těsně pod bodem varu prohříváme. Na závěr pikantní polévku s krabím masem osolíme, opepříme, rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme proužky jarní cibulky a ihned servírujeme.

Další recepty:
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Pikantní kuřecí guláš

Recepty
Motto

Pikantní polévka s krabím masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.