Recepty > omáčky > pikantní omáčka ke grilovanému masu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička medu, sůl, mletý pepř
Jak připravit tento recept:
Rajčata ponoříme na několik vteřin do vroucí vody, vytáhneme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Po chvíli přidáme rajčata, citrónovou šťávu a ochutíme dle chuti medem, solí a mletým pepřem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Hotovou omáčku necháme vychladnout a podáváme ke grilovanému masu.
Další recepty:
Plněné papriky se sýrem a zeleninovým salátem.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s různými druhy dresingů...
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Polévka z nivy a mléka dle potřeby.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme výpekem z pekáče.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hlíva ústřičná s těstovinami dusíme s malým množstvím tekutin.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Brusinková omáčka ke grilovanému masu
Dozvíte se zde, jak se připravuje pikantní omáčka ke grilovanému masu a recept na přípravu.