Recepty > polévky > petrželová polévka se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
zeleninový vývar, máslo, pórek, řapíkatý celer, petrželová nať, hladká mouka, zakysaná smetana, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Na rozpuštěném másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek a na kousky pokrájený řapíkatý celer. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vše chvíli osmahneme. Zasypeme moukou, znovu krátce osmahneme a podlijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme pepřem, solí a povaříme pod pokličkou asi půl hodiny. Polévku potom rozmixujeme dohladka a ihned podáváme. Jednotlivé porce polévky při podávání zakápneme kysanou smetanou.
Další recepty:
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Gulášovka s párkem a brambory.
Petrželová polévka
Petrželová polévka se smetanou má své chuťové kouzlo.