Recepty > moučníky a dezerty > perníčky s polevou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg hladké mouky, 300g moučkového cukru, 200g medu, 100g hery, 1,5 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 5 vajec
čokoládová nebo citronová poleva na ozdobu
Recept na přípravu:
Na vál dáme cukr a 750g mouky. Přidáme koření a jedlou sodu. Do důlku dáme med, rzpuštěnou heru a vejce. Vše zpracujeme na těsto a postupně přidáváme ze zbytku mouky tak, aby těsto bylo hladké a nelepilo se. Dáme v mikr. sáčku odležet do lednice, pak vyválíme na 4 mm a vykrajujeme tvary. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Zdobíme čokoládovou nebo citronovou polevou.
Další recepty:
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Pražené mandle v cukru
Perníčky s polevou vykouzlí na stole lahodnou chuť.