Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > perníčky s polevou

Perníčky s polevou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg hladké mouky, 300g moučkového cukru, 200g medu, 100g hery, 1,5 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 5 vajec
čokoládová nebo citronová poleva na ozdobu

Recept na přípravu:

Na vál dáme cukr a 750g mouky. Přidáme koření a jedlou sodu. Do důlku dáme med, rzpuštěnou heru a vejce. Vše zpracujeme na těsto a postupně přidáváme ze zbytku mouky tak, aby těsto bylo hladké a nelepilo se. Dáme v mikr. sáčku odležet do lednice, pak vyválíme na 4 mm a vykrajujeme tvary. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Zdobíme čokoládovou nebo citronovou polevou.

Další recepty:
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Pražené mandle v cukru

Recepty
Motto

Perníčky s polevou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.